en-USsl-SI
Spark Holland ima preko 30 let izkušenj z inovacijami inštrumentov HPLC in UHPLC, še posebej na področju avtomatskih vzorčevalnikov in »on-line« ekstrakcije na trdni fazi (solid phase extraction, SPE), od nedavnega pa tudi z »online« analizami suhe krvi (dried blood spot analysis, DBS). Trenutno je Spark Holland vodilni OEM ponudnik UHPLC in »online« inštrumentov za ekstrakcijo na trdni fazi, ki so v ospredju. Spark Holland deluje po ISO 13485 in če je zahtevano zagotavlja tudi skladnost s CE-IVD modulom za uporabo v kliničnih sistemih. Spark Holland je podjetje v zasebni lasti locirano v mestu Emmen na Nizozemskem.

To omogoča osredotočenost na razvoj proizvodov v smeri enostavnosti za uporabo, robustnosti, pretočnosti in zanesljivosti – vse usmerjeno v skupni cilj povečati učinkovitost laboratorijskega dela, izboljšati ekonomičnost in ne nazadnje olajšati delovanje .

Celo najnaprednejše analize vzorcev postanejo neuporabne, če se pojavi najmanjši dvom o njihovi neoporečnosti ali podatkih, povezanih z njimi. Zato celostnost, varnost in sledljivost vzorcev igra ključno vlogo pri inovacijah inštrumentov proizvajalca Spark Holland. Namen je ponuditi zmogljive sisteme za pripravo in separacijo vzorca, ki učinkovito preprečijo vsakršen inštrumentalni vir analitske napake povzročene z obdelavo vzorca, kontaminacijo, napačno identifikacijo vzorca, medsebojno kontaminacijo vzorcev in podobno. Zmogljivi sistemi Spark Holland ponujajo najboljšo obdelavo vzorcev, kar jo je mogoče izvesti pred LC ali LC-MS analizatorjem.